artikel menarik

Friday, August 6, 2010

meon?? oh,tidakk!!!

Hari ni balik kls pukul 5, pas 2 terus singgah kafe..sbb hr ni kls x da,just ada test pg td so,baru nak mkn..pilih2 lauk,byr nasi,mkn2 then dh pukul 5.45..kononnya,berangan-angan nak balik bilik nak rest2,he3..baru ja nak melangkah masuk blok, bnyk la pulak meon berlari-lari dan memanjat-manjat,hu3..terbantut hasrat aku nak balik bilik gara2 takut dikejar x pun mau nya dia gigit kang..aku pun menyembunyikan diri kat bilik kawan ak,blok sblh tingkat 1..kalau aku,perjalanan yang agak jauh,tingkat 3 blok sblh,ho3..dari tingkap,aku pun ngintai meon & the geng..bapak ada,mak ada,anak dia yang baru lahir pun join sekali pemburuan makanan free..ada gak meon yang hampir2 jatuh ke tanah, sikit ja lagi dia nak terlepas.sempat sebelah tangan dia berpaut kat tebing bumbung..lbih kurang 15 minit gak aku memerhati gerak-geri meon ni..ada sesetengah yang dah beransur pulang..jadi,aku pun terus seoantas kilat balik ke bilik..dalam perjalanan, aku just nampak sisa2 makanan ja,kelibat dia pun aku x nampak dah..fuhh,lega rasa..selamat gak aku melepaskan diri dari tawanan meon tu..ngeh3
saiz gambar pasport ^^
Ni la meon yang aku maksudkan..dah memang hobi meon melepak kat atas pagar dawai ni sebelum wat operasi menyerang..kat tempat aku belajar ni,kitorang panggil beruk sebagai meon..sejarah nama meon ni x la pulak aku tau..dah berkurun dah melekat panggil beruk ni,meon.......

2 comments:

efah said...

Ngehh..tu la penangan dok asrama..nsb la dia tak smbr nasi yg ko beli tu..kalo tak lg haru..

hazirah cw said...

xpa,nasi 2 dh tersimpan baik dlm perut aku,hak3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...