artikel menarik

Thursday, December 27, 2012

reka bentuk rumah yang unik


Mengantuk pulak lepas lunch ni, makan nasi berlaukkan ayam masak kicap dan kentang goreng. Semalam tak dapat tidur, segar bugar lagi padahal dah pukul 3 am. Kesan tidur siang kot walhal sejam ja, hohoho... Pagi tadi pukul 7.15 pergi berjogging dengan kawan, pusing stadium ada la dalam 3 4 round. Hirup udara pagi yang segar dan tengok pokok-pokok menghijau. Mata dah penat tengok ayat-ayat dalam nota, almaklum la final exam tinggal tak berapa hari lagi. So, entri kali ni pun tak nak taip banyak-banyak, hehehe...

Sempoi gak rumah macam ni, macam blok-blok mainan ja. Siap ada kolam kecil lagi kat depan rumah. Boleh la bersantai sambil minum jus buah, hahaha... Dapat sebuah, baru tenang nak study, hehehe... 

Orang yang design ni minat bola kot. Dulu kawan aku ada cakap dia nak design rumah bentuk hemisfera, ala-ala rumah kartun Yookies tu. Ok, aku tunggu~

Yang ni pulak, rumah nampak tak macam rumah. Tapi ok jugak, kalau ahli keluarga bertambah, sambung ja kat tepi-tepi tu...

Agak-agak Edward dengan Bella berkenan tak design rumah ni? Sesuai sangat untuk diorang, pada pandangan aku la. Aku pun berkenan jugak sebenarnya. Rumah yang serasi dengan alam. Sesuai untuk merehatkan minda.

Tak payah susah-susah nak buat kolam renang, teringin nak terjun pun boleh. Kolam ikan pun tak perlu upah orang buat dah, ini kolam ikan semulajadi punya. Jangan ada jerung sudah. Petang-petang makan pisang goreng sambil dihempus bayu laut, bertambah sedap pisang goreng tu. 

Amboi, rumah bentuk kereta pulak. Ok, nanti design rumah bentuk bas, lori atau keretapi pulak, heeee... Tapi cantik, lain dari yang lain. 

Owh, yang ini rumah idaman walaupun tak seunik mana. Bumbung dia senget sana, senget sini. Car park pun pakai bumbung macam tu jugak. 


So, korang suka rumah yang mana? Kalau boleh aku nak rumah no 4, 5 dan 7. Design rumah no 1 tu, kalau buat library best jugak. Rumah no 3 pulak, mungkin boleh buat design untuk homestay tak pun resort ka. Mudah ja nak besarkan, just tambah kotak hijau tu ja, hehehe...

6 comments:

LiLy @ MaMaQiStInA said...

unik semuanye..lain dari yg lain.. :)

Sue said...

fuyohhhhhhhhhhhhh

hazirah cw said...

kan kan.. mmg unik~ ^^

NUR SABRINA FIRZANAH said...

uniknya , suka rumah yang akhir tu . arghhh

hazirah cw said...

saya pun suka rumah yang akhir 2, hehe

Nurulee said...

Seronoknya kalau dpt rumah yg last tuuuuu,

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...