artikel menarik

Wednesday, August 25, 2010

bermuda triangle

Kisah bermuda triangle ni macam perkaitannya dengan kisah yang baru-baru ni gempar di facebook tentang siapa sebenarnya si lady gaga tu. Dia tu kan pemuja syaitan (berkenaan illuminate and freemason) so, bermuda triangle kiranya di bawah 1 skop or label yang berkaitan tentang dajjal a.k.a DJ, syaitan dan yang seangkatan dengannya. 

* kalau belum tau dan nak tau kisah lady gaga tu, boleh la klik sini

Idea ni sampai selepas pembacaan aku di facebook, tapi kisah yang nak disampaikan di sini ialah tentang bermuda triangle,1 tempat yang banyak kita hanya mendengar tentangnya.

Bermula dari Florida, membawa ke Miami, Puerto Rico dan seterusnya ke Pulau Bermuda, bentuk terkuat yang diketahui oleh manusia telah terhasil iaitu tiga segi. Piramid berbentuk tiga segi, maka ia kukuh hingga kini. Kalau kita ambil kayu dan ikatkan menjadi bentuk tiga segi ia sentiasa lebih kuat daripada yang berbentuk empat segi. Begitulah istimewanya tiga segi tetapi dalam masa yang sama ia juga menyimpan misteri. Bermuda Triangle berbentuk tiga segi dan ia cukup menakutkan. Anda tentu pernah mendengar tentang misterinya Bermuda Triangle. Paling tidak kehilangan skuadran TBM Avengers sebaik sahaja berlepas dari Fort Lauderdale, Florida pasti mendatangkan pelbagai tanda tanya. Apa yang ada di Bermuda Triangle? Dikatakan apabila anda berada di sana, kompas tidak lagi menujukkan arah ke utara. Anda dikira 'hilang'. Satu lagi tempat dikenali sebagai "Devil's Sea" oleh ahli pelayaran Jepun dan Filipina terletak di luar dari kawasan pantai laut Jepun, juga dikatakan memiliki keanehan yang serupa. Pada ketinggian 25,300 kaki dan masih mendaki untuk mencapai 29,000 kaki, sebuah jet turbo yang dikendalikan oleh Verdi dan Lukaris kelihatan ok. Radar di menara kawalan masih menujukkan di mana mereka berada. Semuanya kelihatan normal. Tiba-tiba ia ghaib begitu sahaja, seolah-olah tidak pernah wujud sebelum itu. Tidak ada tanda-tanda menunjukkan ia jatuh ke laut atau menghadapi apa-apa kesukaran. Ia tiba-tiba ghaib !! Apa yang sebenarnya telah berlaku?? 

Teringat pada satu hadis yang diriwayatkan oleh Abu Hurairah bahawa Rasulullah S.A.W. telah bersabda, maksudnya :

"Apabila salah seorang berada di tempat yang terbuka atau di tengah matahari sedang bersinar, lalu bayangan yang meneduhinya bergerak sehingga sebahagian dari dirinya terletak di tempat panas dan sebahagian lagi di tempat sejuk, maka hendaklah dia berdiri (meninggalkan tempat itu)."

Dikatakan, larangan ini kerana tempat seperti itu adalah tempat yang paling digemari oleh syaitan. Jadi apa kaitannya dengan Bermuda Triangle? Kawasan ini terletak di perairan Atlantik di pertengahan antara benua Amerika Utara dengan Afrika. Secara mudahnya, lokasi ini adalah kawasan pertembungan dua arus iaitu panas dari Afrika dan sejuk dari Amerika Utara.


Dengan hadis ini maka terjawablah misteri Bermuda Triangle. Perkara- perkara aneh yang berlaku itu tentu antara lain disebabkan pertembungan antara panas dan sejuk dan 'istana' syaitan yang mungkin tersembunyi di situ. Sebuah buku yang bertajuk "Dajjal akan Muncul dari Kerajaan Jin di Segi tiga Bermuda" oleh Sheikh Muhammad Isa Dawuud dari Mesir juga ada mendedahkan bahawa kawasan Bermuda Triangle adalah kawasan jin di mana dari situlah akan muncul dajjal. Jika benar dakwaan buku ini, tidak syak lagi apa yang disabdakan oleh Nabi Muhammad S.A.W. itu nyata mendahului zaman. Sekali gus ia membuktikan bahawa Islam memiliki semua jawapan untuk semua persoalan ini.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...