artikel menarik

Friday, June 10, 2011

part 2 : yang mana 1 lelaki, yang mana 1 perempuan??


Kelmarin, dah bagi soalan yang mana 1 lelaki dan yang mana 1 perempuan. Kalau dah bagi soalan mesti ada jawapan. Tapi kalau korang tak jumpa mana soalannya, boleh la tengok sini. Soalan ni berkenaan bagaimana otak manusia dapat mengenal pasti jantina.

 Apa pendapat korang? Kalau jawab kiri ; lelaki dan kanan ; perempuan, nampaknya anda salah. Sebenarnya, kiri ; perempuan dan kanan ; lelaki, jawapan anda tetap salah. Kebenarannya ada dalam video kat bawah ni !!

video

Penerangan oleh Dr. Tsukumo Ryusuke, Brain Science Department, IPS (Institute of Police Science) yang bekerja di lokasi penggambaran drama jepun, Mr.Brain. Drama ni best!! Dah faham ? He3~  (^^,)Y

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...