artikel menarik

Tuesday, June 7, 2011

fesyen rambut yang pelik


Dunia hari ini, semua orang nak berfesyen. Tak kiralah fesyen dari segi pakaian, kasut dan juga termasuklah rambut. Ada fesyen yang boleh diikut dan ada jugak yang agak kurang sesuai untuk diikut. Contohnya, macam gambar-gambar kat bawah ni, ada mana-mana fesyen yang korang berkenan? Mana tahu kalau korang nak pilih siap-siap fesyen rambut untuk raya tahun ni, ho3... 



Nampak gayanya, dia ni memang seorang pencinta haiwan kot terutamanya kuda. Gigi kuda yang tengah tersengih tu hitam, better dari kuning. Sekarang ni fesyen rambut kuda, may be next time fesyen rambut singa pulak?? Who knows.


Ni pulak kes nak tutup telinga capang dia kot. Aku pun tak pasti macam mana pandangan dia daripada kotak 4 segi tu. Macam duduk dalam penjara pun ada. Kalau makan maggi, sure habis la rambut dia kat bahagian dagu tu kotor. Melainkan, dia renyuk-renyuk dulu maggi before masak.


" Eh, akak!! Rambut tu belum siap lagi tu, akak nak ke mana tu?! ", jerit hair styler kepada pelanggannya yang baru melarikan diri kerana teruja dengan fesyen baru rambutnya.


Binatang apa la yang dah panjat kepala dia ni. Nak makan anak burung la tu. Tu la, siapa suruh malas sikat rambut. Kan dah bersarang burung atas kepala. Jangan sarang bocor dah la, habis najis dia mengalir nanti. 



Kalau dia bercakap, pastikan tengok mulut dia atas kepala tu bergerak ke tak. Dah macam mulut raksasa aku tengok. Yang 6 bulat-bulat kat muka tu, macam mata labah-labah gergasi. Mungkinkah ini fesyen labah-labah  bermulut besar?? Kalah angelina jolie.
   

 Hmm, elok la. Yang atas tadi mata and mulut labah-labah gergasi, so yang ni pulak kaki labah-labah tu. Tapi kira ok la dia buat kaki labah-labah, ada jugak orang yang nampak hasil seni tu. Kalau dia buat fesyen rambut kaki semut?? Ho3...

So, dah buat pilihan fesyen rambut mana nak dipilih untuk raya tahun ni? Ke konfius lagi? Ha3...

8 comments:

Syuxer said...

hahah macam orang ada masalah personaliti kot..kreatif terlampau amat...seram gak tengok heheh

hazirah cw said...

tu la pasal..pelik2 sangat, nak tarik perhatian kot..

mish cokat said...

ouh, tak suke yang last sekali tuh. euuww. btw, dropppin here ;)

hazirah cw said...

mish cokat: me 2..msti jenis org x syampu, ho3~

aisya said...

x mungkin la kalau nak buat rambut pelik2 mcm ni.. hehe

hazirah cw said...

aisya: aah kan..cuma mereka yg di dlm gmbr sj yg suka berambut mcm 2, ha3

cik siti said...

haha..semua mende nak dijadikan fesyen..smpai naik seram tengok..ish...cmne lah nak jage rmbut kalo dah jadikan bentuk cm spider..

hazirah cw said...

cik siti : kesimpulannya, dia mmg x jaga rmbut kot, ha3..ntah2, dah segala mcm serangga dh buat srg ats kpla dy,yakks~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...