artikel menarik

Saturday, December 15, 2012

durian crepe


Hmm, durian..... Sedap, my favourite, hehehe... Almaklumla, sekarang kan musim durian. Tapi sebenarnya durian pun dah tersalah musim ni. Dah ada durian, ada la durian crepe. Macam jadi 1 fenomena pulak sekarang ni, sana sini durian crepe. Padahal crepe yang lain macam apple crepe, kiwi crepe, strawberi crepe dan macam-macam crepe lagi tak glamour macam durian crepe. Kelapa crepe pun ada. Crepe kan sejenis pancake yang nipisssss, so crepe la jugak lan ketayap tu, hahaha... Tak kisah la, orang nak berniaga tapi aku tertanya-tanya jugak apa la rasa durian crepe ni. Sebab tak pernah try so teringin nak try. Ramai jugak yang iklan kat facebook, so order sebungkus, ada 5 keping, kongsi dengan kawan aku.

Ni bukan durian crepe yang aku order, x sempat nak snap pic pun, dah masuk perut, heeee~

Sebelum ni, ada la macam-macam komen yang orang bagi pasal durian crepe ni. Ada yang kata sedap, ada yang kata muak kalau makan banyak, ada yang kata biasa ja. Jadi, kami pun buat sensory evaluation sendiri. Lain taste bud, lain pendapat kan. Pada aku, sedap ja durian crepe ni. Dari segi rasa, kalau kita buat sendiri boleh letak durian banyak sikit, lagi bertambah sedap la. Rasa berkrim ala-ala ais krim. Warna dah sesuai, kuning, kalau durian pun kita nak isi warna kuning baru nampak menarik daripada yang warna putih sikit. Aroma pun ada sikit-sikit, ikut la kandungan durian kat dalam tu. Overall, ok menepati cita rasa aku, hohoho... Kalau nak lagi puas, makan durian ori ler, hehehehe


* lama dh tak update, huhuhu


2 comments:

eziatul syahirah said...

kite baru je siap buat durian crepe tadikk :D

hazirah cw said...

wah..mesti lg puas buat sendiri, boleh mkn bnyk2, hehehe...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...