artikel menarik

Saturday, April 28, 2012

menu tengahari


Hujung minggu lepas tak balik rumah pun. First time tak balik rumah bila hujung minggu untuk semester ni. Kalau tak, tiap-tiap minggu aku balik, hehehe... Hari sabtu dan ahad, kafe buka ja. Tapi macam biasa la, hari-hari makan ayam. Sekali sekala makan ikan. Sayur kalau tak sold out, aku ambil la. Minggu ni aku balik rumah. Rasa macam nak makan sesuatu yang lain, lain dari yang aku selalu makan.

Mak aku tanya tadi, nak masak apa hari ni? Entah, aku pun tak ada idea. Then, mak aku cakap, ketam ada la. Hmm, dah lama tak makan ketam. Dulu-dulu, kalau ketam aku tak suka kalau rebus, lepas tu meratah. Yang berkaitan dengan ketam, aku suka gulai ketam dan ketam goreng. Semalam tengok dalam peti ais, ada cendawan. Pendek kata, memandangkan kat rumah aku ni tak ramai orang, hari ni buat lauk simple ja. Hari lain pun, memang tak ramai orang. 

Ketam, bawang, kentang, daun bawang dan udang memang mak aku dah siang siap-siap. Jadi, untuk menu tengahari ni, aku makan nasi putih dengan ketam goreng rempah dan sup cendawan. 


Cakap pasal makan ni, korang dah lunch? Makan apa hari ni? Tak tau apa rasa ketam goreng rempah dan sup cendawan aku. Tak rasa lagi ni. Jom makan. Ittadakimasu~ 

3 comments:

Azee Hana said...

nyum,,sedapnye ketam...tadi saya lunch,,beli kat kedai je..beli nasik lemak lagi tu..hhaaha

hazirah cw said...

owh, ns lemak,sedap gak 2, lm x mkn ns lmk..heu3~

ciksukaberangan said...

nyum3~ :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...