artikel menarik

Wednesday, December 14, 2011

seni:syarikat penerbangan


Selalu kalau kita nak buat garisan lurus, tapi tak lurus so, kadang kala mesti ada orang yang akan cakap camni, " Alah, biar ja..itu seni namanya". Tak pun setengah sesetengah orang tak faham lukisan yang mahal-mahal tu, nanti mesti ada orang cakap, itu lah seni. Hari ni nak cakap cerita pasal seni lagi. Hari tu ada cakap pasal seni pasir, tapi sekarang ni seni yang syarikat penerbangan hasilkan untuk kapal terbang diorang. Kononnya nak tarik perhatian bakal-bakal penumpang diorang la. Tapi memang lawa pun lukisan tu, aku tengok kat strange world. Jom tengok kat bawah.


Yang ni gambar mickey and minnie mouse tengah terbang sama-sama dengan aladdin and ratu dia tu. Nama pa ah, princess _________ (fill in the blank)


Yang ni pulak kononnya macam ada ikan melompat keluar dari laut ah. Padahal kapal terbang yang ada lukisan ikan, hehehe


Katakan la ada orang tanya, naik apa datang sini tadi? Cakap dengan dia, saya naik kereta terbang, bukan kapal terbang. (^^,)Y


Kalau kawan-kawan tanya ada ole-ole tak bawak balik dari oversea. Cakap ja ada. Ni ha, beruang seekor, ngeh3~


Yang ni pulak, mentang-mentang nama qatar airways, kambing gurun seekor dia kasi. Tapi ada la simboliknya tu. 


Gambar yang second last ni yang aku paling suka. Macam comel ja paruh burung tu.


Tema kapal terbang yang last ni tema disney. Mickey ada, minnie ada, goofy ada, donald duck pun ada. Pendek kata, macam-macam ada, hohoho....

Kalau hiasan dalaman kapal terbang ni pun sama berseni macam kat badan kapal terbang tu, best ar. Sedap ja mata memandang. So, sapa yang ada kapal terbang tu bila lagi? Tapi ada ka? hehehe... Kalau nak lebih berseni, aku boleh tolong seni kan kapal terbang tu, ahaha....

6 comments:

ceritasekupang said...

menarik juga gambar2 ni ...memang kretif depa ni ....

hazirah cw said...

cantik pun cantik..seronok tengok, warna warni, he3

Balqis Azhar said...

comelnyer..nak naik !

hazirah cw said...

pilih pilih nak naik yg mn 1, he3~

akubest501 said...

mmg lawa la belon ni...

hazirah cw said...

aah, lawa kan..cumanya, belon ni cucuk dengan jarum, tak pecah, jarum yg patah, he3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...